Sunday, 4 April 2010

Luqman dah 18 bulan


Salam
Lama betul tak update milestone heroku Luqman Hakim. InsyaAllah bulan ni Luqman dah genap 1 1/2 tahun, pejam celik sekejap saja masa berlalu, dah besar dah hero ummi sorang ni. Alhamdulillah..

Luqman dah pandai membebel sorang2, antara perkataan yang dia dah boleh cakap and kami faham ialah

1. nak nak nak.. sambil tunjuk kat benda yang dia nak

2. car..atau bunyi tarr.. untuk semua jenis kenderaan beroda 4

3. dog. untuk semua jenis binatang... kucing dan burung pun dia panggil dog

Luqman pun dah pandai dengar arahan, kalau nak keluar suruh pakai shoes nanti berlari lari ambil kasut nak pakai..kalau dengar azan nanti dia pun angkat tangan takbir dan dah pandai angkat tangan untuk baca doa makan.. hehe cute sangat.

Semoga Luqman terus membesar dan jadi seorang anak yang soleh.. aminnn

6 comments:

ummu faqeh said...

amin..moga terus membesar dengan sihta..jadi anak soleh..doakan kebhgiaan ummi abi di dunia dan akhirat..amin..

kak ma..doakan kami dipermudahkan urusan utk umrah tahun ni yer..kalu free,mehla kita gi sekali nak?

temp. housewife said...

Insya Allah Luqman akan jd anak yg soleh nanti. Dah ada tanda2 pun bila azan dia dah tahu tu. Soalan cepu emas: bila nak bg adik kat LUqman? hehe

paij188 said...

dah besar ye anak ummi!? jadi anak soleh ye sayang..

Nur said...

tahniah luqman dah makin besar panjang, akal panjang, bijak, cantik, dan yg penting rajin serta hormat pd u both. amin

nur selalu doa agar dapat anak lelaki yg berani & soleh yg boleh melindungi keluarga dan umat islam dari ditindas oleh bangsa yahudi dan nasrani

NabilaHouse said...

kejap je dh besar kan.. cepat betul masa berlalu.

ummiluqman said...

alhamdulillah semoga Luqman jadi anak yang soleh, nur: adik? insyaAllah tak lama lagi :)
izma: semoga semua dipermudahkan.. doakan untuk kami bila sampai disana ya