Thursday, 19 November 2009

Child & Curiosity

By Dr Bruce Perry

Children are such curious creatures. They explore, question, and wonder, and by doing so, learn. From the moment of birth, likely even before, humans are drawn to new things. When we are curious about something new, we want to explore it. And while exploring we discover. If a child stays curious, he will continue to explore and discover.

A child potential — emotional, social, and cognitive — is expressed through the quantity and quality of their experiences. If the curiosity of a child fades, they will make fewer new friends, join fewer social group and read fewer books. The less-curious child is harder to teach because he is harder to inspire, enthuse, and motivate.

There are three common ways adults constrain or even crush the enthusiastic exploration of the curious child:

1) fear

2) disapproval

3) absence

Fear: Fear kills curiosity. When the child's world is chaotic or when he is afraid, he will not like novelty. He will seek the familiar, staying in his comfort zone, unwilling to leave and explore new things. Children impacted by war, natural disasters, family distress, or violence all have their curiosity crushed.

Disapproval: "Don’t touch. Don’t climb. Don’t yell. Don’t take that apart. Don’t get dirty. Don’t. Don’t. Don’t." Children sense and respond to our fears, biases, and attitudes. If we convey a sense of disgust at the mud on their shoes, their discovery will be diminished.

Absence: The presence of a caring, invested adult provides two things essential for optimal exploration: 1) a sense of safety from which to set out to discover new things and 2) the capacity to share the discovery and, thereby, get the pleasure and reinforcement from that discovery.

Wednesday, 18 November 2009

Luqman Hakim@13 months old

Luqman tengah buat kerja rumah
video

Luqman has grown so fast..now Luqman is already 13 months old and continues to explore and learn new things. Sekarang ummi nak update apa yang Luqman dah pandai buat.

1-Luqman can walk very well and sometimes he runs when he had the opportunity to do that especially when we are at the shopping malls

2-Wave bye-bye everytime we said 'bye bye' and clap his hands. Luqman sangat suka dengar music Thomas n Friends dan goyang2 badan dia sambil bertepuk.

3- He also can put circle shape into his shape sorter. Now he is learning to put the square pula.

4- and the best moment is to see him imitating our activities, menyapu, mengvakum, memasak dan pam air ke dalam botol. Semoga bila besar nanti Luqman rajin tolong Ummi buat kerja rumah ya.

Tuesday, 17 November 2009

Ahlan Wa Sahlan Syed Aufa

Salam semua..

Luqman just nak share good news, sebab Luqman dah dapat kawan baru, anak ibu mazni dan ami ijan. Ini la sepupu Luqman yang pertama sebelah ummi. Cucu ke 2 tok Siti. Sekarang umur Aufa sudah 2 minggu..tak sabar nak balik Malaysia jumpa Aufa

Syed Aufa sudah berumur 2 minggu
Tok cukur rambut Aufa
Syed Aufa b Syed Hijan.. masa baru lahir 2/11/09

Sekian

Monday, 16 November 2009

Aksi Si Comel ~ Online Contest

Salam semua..
Luqman join satu lagi contest kali ini yang dianjurkan oleh tinta comel lote. Jadi kepada semua yang berminat nak join contest yang senang dan mudah ini jangan ketinggalan berkunjung ke blog ini untuk mengetahui syarat2 selanjutnya.

Hadiah yang sangat menarik di taja oleh:

Comel Lote Collections
Muslimah Online Shop

Nama saya Luqman Hakim b Abdul Halim.

Berusia 1 tahun 1 bulan dan dilahirkan pada 11/10/2008.

Ini aksi mengejar itik.

Gambar ini diambil semasa kami berkunjung ke UAE Heritage Village. Selama ini Luqman hanya tengok gambar 'duck' dalam buku sahaja. Bila first time nampak itik di sini dia terus nak terkam dan mengejar itik2 tersebut. Memang Luqman ini sah seorang pecinta haiwan.

Idea untuk Comel Lote Collection dan Muslimah Online Shop memberi keistimewaan kepada pelanggan mereka pula?

Sebagai follower/pelanggan mesti akan rasa sangat dihargai kalau diberi rebate atau point atas setiap ringgit yang dibelanjakan. Lepas tu point yang dikumpul boleh pula ditukar dengan produk atau voucher untuk terus membeli belah di website ini.. Satu lagi boleh lah email newsletter untuk follower yang berdaftar jika ada promotion ye.

Sekian.. terima kasih

Cutest Baby in Blue Contest

Salam.

Kali ini Luqman nak join satu lagi online contest oleh ElizaDianna sempena menyambut anniversary yang ke 5 pada 17 November 2009. Jadi kepada semua yang teringin nak join dan ingin tahu lebih lanjut mengenai contest ini sila lah melawat ke blog auntie Eliza di sini.

Di sini Ummi & Luqman mengambil kesempatan untuk mengucapkan Happy Anniversary ke 5 Auntie Eliza semoga berbahagia selama lamanya..Amin.

Syarat2nya ialah:

1. Dengan Sukahati dan rela hati menjadi FOLLOWER saya di Blog ini. -done
2. Linkkan -elizakru.blogspot.com di blog anda-done
3. Sila Add kan Banner Contest di side bar blog memasing...banner tersebut mestilah di link kepada entry contest ini- done
4. Sila buat special entry utk contest ini dan upload 1 keping gambar anak in blue..tak kisah la pakai baju biru ke, kasut biru ke, as long ada biru-done
5. Sila link kan url blog anda di comment saya ini bagi memudahkan saya melihat pernyertaan anda- done

Gambar Luqman semasa melawat Heritage Village di Abu Dhabi. Best dapat berjalan dan berlari2.


Nama: Luqman Hakim bin Abdul Halim
Umur: 1 tahun 1 bulan

Sekian.

Sunday, 15 November 2009

Luqman @ Al Ain Wildlife Park

Salam to all,

Today I want to update my entry about my first time experience at the zoo. On 23/10/09, Abi decided to take us to Al Ain Wildlife Park & Resort. Al Ain is one of the emirates in UAE and it is the 2nd largest city in Abu Dhabi emirate. It just 1 and 1/2 hour drive from Abu Dhabi. Al Ain is also known as the the city of garden because of its greenery and oases. But this time we only had the opportunity to explore the zoo only. InsyaAllah next time we should go again to see other attractions such as the Al Jahili Oasis and also the famous Jebel Hafeet.

The Al Ain zoo is so big and we spent 10 hours to explore it plus we had to wait until 630pm to watch the unforgetable the Birds of Prey Show for free.

Orait now let's the pictures tell the stories :)
Ready to go.. In front of our house. Al Ain Wildlife Entrance. Entrance fee only Dhs 15 for adult and free for child under 6..Nubian Ibex are resting. They had a spectular spiraling horns and had the ability to climb tree.
Australian Exhibit. This animals are known as two addax or screwhorn antelope. This species of the antelope family is closely related to the oryx. Oryx are so beautiful and come from antelope family with long, straight, and slender horns.This is known as Bengal Tiger. It came very close to me and I saw his face very clear. He was smiling at me :)
These chimpanzees are really clever. He posed when we were taking their pictures. Giraffe datang dekatt.. Family photo satu! Mixed African Exhibit where we saw giraffe, rhino and gazelle lived together. Fox. Rupa lebih kurang anjing je.. Bergambar kenangan dengan Mr Rhino.
Mr Lion.
This creature is very lonely. He lived alone in his big cage. This pictures shows that he just woke up from his sleep.

Sungguh seronok Luqman berjalan jalan di zoo.Wahh...banyaknya flamingo Ini namanya Gazelle. Macam sang kancil je lebih kurangPingu in the house. They just had their dinner and swimming happily I had a great weekend and wish I can go there again next time..

Sunday, 8 November 2009

My Tricycle

Last 2 weeks, Abi and Ummi bought Luqman a new tricycle. Actually it is a 2nd hand but still look new. Ummi bought this at Souq.com for only Dhs 75 which is cheaper compared to brand new tricycle in Carrefour and Toysrus.
The best thing about my tricycle, it has base so that I can rest my feet and sometimes I will stand on it and do the remp_it style.
Every evening, Ummi will take me for a walk around our neighbourhood.
Jom Luqman kita pergi jalan jalan
I am ready Ummi..


I love my tricycle very much..

the end