Monday, 19 April 2010

Weekend Picnic

Salam.

Jumaat lepas Irma ajak untuk breakfast picnic di tepian pantai, jadi dengan tak fikir panjang kami pun setuju untuk join sebab inilah first time nak jumpa Cik Irma yang selama ni cuma kenal dalam blog saja. Kami sampai pukul 8am tapi cuaca dah start panas.. walaupun panas ramai pulak mat and mek saleh berjemur di tepian pantai dan ramai juga yang ambil peluang terjun laut sebab airnya dah tak sejuk macam waktu winter dulu.
Dalam pukul 830am setelah semua berkumpul kami pun memulakan acara makan. Luqman dengan Humairah pula seronok sangat main together gether sampai tak ingat nak makan. Selepas makan kami pun memulakan acara terjun laut yeay!!
Baru pukul 1030am tapi cuaca teramat panas dah macam pukul 1pm, apa lagi kami pun mula beransur balik sebab dah tak tahan panas! Sudah masuk summer di sini, musim yang paling panas teramat..waktu macam ni terasa rindunya nak balik Malaya..sabar sabar tak lama lagi dah nak balik for good.. bestnya :)
Luqman and his new friend, Aisyah Humairah. Main sama sama tanpa suara Aikk sama pula position duduknya Saya nak main bola pula Inilah kumpulan berkelah kali ini dari kiri Irma, Tun, ummi dan HaniMenu berkelah nasi lemak, kuih kacang, mihun goreng dan spaghetti goreng Luqman dan air bagaikan isi dan kuku..dah masuk dalam air susah nak keluar Panasnya Berenang solo Group photo sebelum beransur balik.
Selamat pulang bercuti ke Malaysia, Irma..kalau panjang umur kita jumpa lagi

7 comments:

temp. housewife said...

seronok pergi picnic ramai2. pandai je Luqman main dgn kwn baru. :d

Neny said...

Kalau summer kat sana, suhunya berapa? Malaysia pon boleh thn gak panas kan skrg?

ummiluqman said...

nur: seronok kalau ramai2 ni anak2 bole main sama2..nanti kat malaysia kita buat ye.

neny: paling panas kat sini dlm 47 C.. waktu peak summer..mmg siang dok dlm ghumah je..

kakyong said...

azma,
lama nya tak singgah sini...
bestnya berkelah ramai..
lauk pauk pun sedap...
sana panas.. mesia ni pun tgh panas ni... kemur kain 1 jam dah leh angkat... ;)

atun♥achai said...

agaknya nie picnic farewell utk kita kot kan..huuhuu..bila plak dpt suasana camnie..berpicnic ramai2..
abadikan lah..

paij188 said...

best! kitaorg esok nak pegi piknik jugak..! tapi kuar awal lepas subuh so that tak panas sgt.

ummiluqman said...

hai kak yong welcome back.. tu la sebelum musim summer best piknik sambil mandi manda

atun: insyaallah nanti kita jumpa lagi

paij: plan selalu nak pi awal tp tu la selalu pulak terlewat