Tuesday, 20 October 2009

Birthday Picnic@ Jumeirah Park

Luqman's birthday cakeLast weekend we had the opportunity to celebrate Luqman's first birthday with our friends at Jumeirah Park in Dubai. It was a small get together with Uncle Nizam's and Uncle Zaf's family. Jumeirah Park is a very lovely place for family picnic and many visitors came early in the morning to get the best spot to spend their day. The park is well maintained and it cost only Dhs 20/car for entrance. It is just 1 hour drive from Abu Dhabi.

Get ready to start the journey.. Luqman woke up at 430am and helped ummi preparing nasi lemak for the picnic.. rajin sungguh anak ummi ni.
Run, run, abang Zahier is chasing me. Inilah kawan baik Luqman merangkap tukang menyakat Luqman. Di mana ada Luqman disitulah ada abang Zahiernya :) hello..where is my cakeBirthday boy and his friendAbi..thank you for everything,I luv u muaahss
Let us sing together..happy birthday to u.. Menu hari ini, nasik lemak, mihun goreng, keropok, rojak dan macam2 lagi
Uncle, kasik saya cornetto coklat ya. Kalau kat Malaysia, budak budak berkejar nak pi beli aiskrim kat sini tunggu je basikal aiskrim ni datang kat kita.. hehe senang nye

5 comments:

UmiDAnisH said...

happy bday lukman..jom join contest umidanish

Mama-Miya a.k.a Jedi Hopeful said...

waa sedapnye cake. nak sikit..dah besar dah dia kan? kejap aje setahun.

:Nana: said...

cantik Jumeirah Park tu.. sejuk je nampak nyer, kat sana cuaca sejuk ke?

kat tmpt kau ada berapa ramai family Malaysian?

~nannoor said...

salam kenal azma...
hehe..yer, kita ni wife ibrahim.
rasanya penah terbaca ur name kat lobby coe.
cuti ek, now kat abu dhabi ek?
syok jugak kan jalan2..
(ni yg nak pengaruh ib cepat2 amik phD ni.) hehe

p/s: kita link ok. :)

ummiluqman said...

umidanish: baiklah nak kena cari gambar yang bersesuaian dulu thanks for the invitation

mamamiya:ala.. kek dah habis la :)itu la pejam celik tgk dah setahun.. dah start nak berlari n tak nak ummi dia pegang dah bila berjalan..

nana:ramai malaysian kat sini.. tp yang aku kenal dua tiga kerat je.

nannoor: meh la singgah abu dhabi nanti :)