Tuesday, 25 May 2010

At the Top of the World

Burj Khalifa

Salam semua..
Tik tok tik tok lagi sebulan saja lagi untuk balik ke Malaysia. Sekarang rumah penuh dengan kotak-kotak untuk packing barang. Sekarang juga, kami tengah pulun untuk pusing tempat-tempat menarik sebelum meninggalkan negara UAE ini.

Minggu lepas, bersamaan 17/5/2010, kami ke Dubai Mall dan vroom..kami naik ke tingkat 124 daripada 200 of Burj Khalifa, bangunan tertinggi di dunia. Our trip to the top was at 10 in the morning and we managed to book the ticket earlier therefore we have to pay Dhs 100/adult. If to buy the ticket on the spot, we have to pay Dhs 400/person termasuk la kanak-kanak..terlampau la mahal.

Tiba di tingkat 124, kami terus menuju ke anjung tinjau, pemandangan dari atas memang sangat menakjubkan.. maklum lah ini pertama kali naik bangunan setinggi Burj Khalifa. KLCC pun belum naik lagi. Dari atas boleh nampak Dubai Mall, Syeikh Zayed Road dan kawasan sekitar Dubai. Memang cantik..
Selepas 1 jam berada di atas kami pun turun untuk cari makan di Dubai Mall pula..
Sekarang mari kita layan gambar-gambar ye..

For more information on Burj Khalifa click here

Luqman bergaya di depan Burj Khalifa at 930am.
Nice view from Dubai Mall
Posing lagi Pemandangan dari atas Syeikh Zayed Road..itu stesen monorail cantik kan
Dubai Mall
Luqman tengah menikmati pemandangan

Family photo Luqman dan Ummi
Bye bye Burj Khalifa..
Jalan jalan di Dubai Mall, nampak coklat yang sangat comel ini. Tempat makan di Dubai Mall tapi kami tak makan di sini pun.
Dubai Mall

11 comments:

* mis * said...

waaaaaaaa... awesome! ^_^

matahatijiwa said...

salam kak...bestnya tgk view2 ni..pesat sungguh membangun dubai ni..dulu teringin nak g burj-al arab..sampai skrang masih lagi nak g sana..hotel jumeirah pun...

Syigim said...

nak naik jugakkkk!

kita yg kat dubai ni bilaaaaa la nk daki burj khalifa ye hihi.

suka sgt gamba luqman kat depan burj khalifa tu. bole buat poskad :)

ummiluqman@azma said...

mis: ini kiranya once in alifetime experience la..
matahatijiwa: insyaAllah kalau ada rezeki boleh lah dtg jalan jalan dubai

syigim: syigim.. awak lama lagi kat sini, nanti bila kazim dah besar sikit boleh lah bawa hero hero naik burj khalifa ni..

paij188 said...

agree with syigim! bila la nak naik kan? nak kena booking la.

azma, camne nak booking? ade spesifik website ke ape ke? :)

tengkiu!

ummiluqman@azma said...

fairus, booking dia p kaunter n beli tiket utk trip esok ke lusa ka.. ikut kekosongan.kalau nak naik immediately itu yg sampai dhs400/person

temp. housewife said...

cantik2 gambar. lg sbln ye. Insya Allah kita jumpa ye nanti Cik MA.

Nur said...

salam ummi
gayat tgk gambar2 nih..

isshhhhkkk... masa datang dubai burj ni belum siap lagi.

insyaallah soon.

Oyis said...

wah luqman x gayat ke? hihi

atie said...

waaaa...best2...

Normaliza said...

Cantiknya pemandangan tu..tak dapat pegi, dapat tgk gambar pun jadi la.. :)