Friday, 4 December 2009

Luqman & Buaian

Ini adalah kali pertama Luqman naik buaian. Buaian ni best sesuai untuk toddler macam Luqman. Pantai di Fujairah ni cantik tapi kali ni ramai sangat orang sebab cuti raya haji. Harap boleh pergi sekali lagi dan main buaian lagi.
Mula mula Luqman macam takut takut.
Lepas 2-3 kali try swing terus jadi best!
Naik buaian juga merupakan satu skill untuk kanak-kanak riang seperti Luqman. Menurut kajian, toddler akan naturally tarik nafas bila buaian ke belakang dan lepas nafas apabila buaian bergerak ke depan. Dan this breathing control will be important as a child learns to talk.I love to play, play is my job:)
Wheee up high
Sangat seronok. Kalau buaian macam ni ada Abu Dhabi bole main tiap2 hariSekian saja laporan tentang pengalaman Luqman naik buaian..Jumpa lagi

3 comments:

Nur,Nura, Nurad, Yani said...

ni ummi & baba Luqman kena selalu bawa Luqman naik swing lagi ni. seronok nampak dia.

Oyis said...

oo itu rupanya kelebihan naik buai, x pernah tahu pon. btw, aisyah sgt2 enjoy naik buai, tp skang musim winter, asyik hujan dan sgt sejuk, so dah x bawak dia gi park lg. tggu next spring la huhu, insya Allah..

btw, tgk gmbr u all gi fujairah tu. wah... ramai rupanya msians kat abu dhabi ye... kalah bilangan org msia kat plymouth ni hehe... konvoi ramai2 ek? kat sana ramai kerja ke student ek?

ummiluqman said...

Nur: ya sekrg dah winter.. sejuk dan best la kalau nak pergi naik swing selalu..

oyis: aisyah mcm luqman jugak la..sangat seronok naik swing..semua malaysian kat sini kerja. ada yang dari abu dhabi, dubai dan sharjah. memang ramai sangat malaysian kat sini.