Wednesday, 30 December 2009

Selsema oh Selsema

Harini dah genap seminggu Luqman selsema, hidung asyik tersumbat dan susah Luqman nak hisap susu dan nak tidur. Tapi Luqman tetap aktif macam biasa dan tak merengek kecuali bila time nak tidur, mata mengantuk tapi tak boleh tidur..bila Ummi dan Abi nak buang hingus, tak bagi pula. Pantang betul kalau orang nak pegang hidung Luqman yang mancung tu.. jadi ummi cuma sapukan vicks di dada dan belakang saja.. mungkin kah sebab cuaca yang semakin sejuk atau berjangkit dari Amber yang cute itu.

Last week, Amber and Auntie Lina datang rumah melawat Luqman, both of them baru balik ke UAE selepas Auntie Lina habis pantang di Singapore. Sekarang kawan Luqman dah bertambah sorang lagi.. tapi Amber baby jadi tak boleh nak lari lari dengan Luqman lagi. Suara Amber sangat kuat bila menangis sampai Luqman pun jadi takut hehe..

Anyway, it's nice to meet Auntie Lina and Amber, we are looking forward to have dinner with them at Noodle Bowl may be next week? till then bye bye
Auntie Lina and lil' Amber
Luqman is reading a story to Amber

1 comment:

nuradyani a.k.a mama Tini & Fizah said...

semoga Luqman cepat sembuh. wah, seronokla luqman dpt kwn baru.