Sunday, 14 March 2010

New Hair Cut

Salam semua..
Pertama kali Luqman potong rambut ialah pada bulan 10 tahun lepas sebelum balik raya di Kid's Salon terletak dalam bangunan Carrefour di Abu Dhabi. Mamat Arab yang buat tu agak kasar, di pegangnya kepala Luqman pastu terus menjalankan tugasnya tanpa mempedulikan Luqman yang menangis meraung raung.. waduhh ummi nak try pujuk tapi kena marah pula dengan mamat tu. GERAM. Lepas peristiwa tu Abi terus tekad lepas no more tears..Abi akan jadi official barber untuk Luqman sampai Luqman besar.. Jadi weekend lepas sekali lagi Abi menjalankan tugasnya..

Sebelum proses..rambut agak berserabai dan kerinting. Walaupun disikat tetap tak kemas
Dalam proses...Tips: Tiap2 kali nak gunting rambut pasang la DVD Geng Pengembaraan Upin dan Ipin. ps: Abaikan pemandangan background yang berselerak tu
Selepas.. Yeay dah hensem dah..lagi kemas dan bergaya
Sekian saja kali ini..
Soalan: start umur berapa kalian bawa anak kalian ke kedai gunting? ke kalian juga gunting rambut sendiri..

5 comments:

temp. housewife said...

my hubby jugak tukang gunting rambut anak2. kalau sy gunting habihla tobek2. kdg2 my hubby pun tologn trim rambut sy. hehe

Confession of a Coffeeholic Mama-Miya said...

hihihi..dah tak afro dah...

tukar pesen askar lak eek?

ummiluqman said...

senang kan potong sendiri.. asal nampak ok je..boleh la.

mamamiya..hello long time no see.. pesen afro cepat berpeluh2 dah la hero ni aktif kesian asik kepanasan

mis said...

pandai jugek abi luqman nih potong rambut :) haziq ms time2 besar luqman nih tokki dia aje yg tarah kepala tu.. dh stat gi school nih jek dia br kenal barber kt dpn umah tuh :p

ummu faqeh said...

comel dh dia skg..br ensem..ank 2 kami..asal jer pjg sikit, terus abi dia botakkan kepala..baru2 ni jer..sbb musim sejuk..kasi lambat sikit botak...

kak ma..akk trylah potong sendiri..pasang upin ipin?huish..mmg bagus..Bagus2, mmg bagus! ^_ ^